tag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post9028490251740001788..comments2024-02-05T20:07:38.189+01:00Comments on Café Rotsunda: En dag i Mâcon, den 14 juniUnknownnoreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-58104528682301653992011-06-17T12:06:47.101+02:002011-06-17T12:06:47.101+02:00Men hon var ju faktiskt Österrikes bästa sommelier...Men hon var ju faktiskt Österrikes bästa sommelier, i alla fall enligt egen utsago? <br /><br />Hursom, hon fick ju till en röd tråd; alla viner doftade timjan och mynta....Niklas Jörgensenhttp://winevirtuosity.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-78960225407941477382011-06-16T17:29:26.570+02:002011-06-16T17:29:26.570+02:00Intressant sagt! Senast jag var i Wien på enstjärn...Intressant sagt! Senast jag var i Wien på enstjärning var en ganska trist upplevelse, lite folk, anonym mat (men en sprudlande glad och kreativ sommelier) och faktiskt ganska dyrt. Rätt oinspirerande med undantag för vinerna.<br />Men, skall jag gå i spinn på något så var Vinkeles i Amsterdam en mycket positiv överraskning. Så professionell service, exakta och kreativa vinval (och perfekt tempererade), absolut habil mat och mycket av allt (och djävlar vad de kan sina ostar i Holland, ostbrickan åkte förbi flera gånger så gallan gjorde sig påmind under natten). Dessutom var vinpaketet så generöst att jag kände mig direkt onykter efter sittningen (nästan fem timmar, och vi hade inte trist en sekund). Det är i särklass den bästa enstjärniga restaurang jag varit på. Dessutom överkomligt i pris nu med kronan så stark.<br />Det sagt, jag vet inte om Holland kan mat i övrigt men jag fick en känsla att detta gick i linje med matkvaliteten i stort.Winepunkerhttps://www.blogger.com/profile/07920933140971630882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-91665420610537227702011-06-16T15:33:05.095+02:002011-06-16T15:33:05.095+02:00Franko,
Såklart har du rätt i det du skriver, men...Franko,<br /><br />Såklart har du rätt i det du skriver, men i Sverige har vi ännu inte infört obligatorisk nonchanstest då man anställer serveringspersonal. Det verkar man ha gjort i Frankrike.<br />Och såklart gäller inte kritiken de bra restaurangerna i Sverige.<br /><br />Självklart har vi en hel uppsjö usla restuaranger i Sverige, där varken mat, dryck eller service är bra, men mitt intryck efter att ha rest runt på korsan och tvärstan i både Sverige och Frankrike i 30 år, är att Sverige (idag) är ett bättre restaurangland än Frankrike.<br /><br />Sedan finns det såklart tusen detaljer att slipa på, och hundratal svenska restauranger som är katastrofdåliga. <br /><br />Niklas, nästa gång jag äter på "fina" ställen i Österrike, ska jag ta med egen doftgran och tonårsparfym och gå till motattack!<br /><br />DEt blir nog en skön sågning av den österrikiska krogen här redan till helgen ... jag är rätt sugen, och fortfarande arg!CAFÉ ROTSUNDAhttps://www.blogger.com/profile/14260271232163310871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-85636837039782988792011-06-16T13:41:24.249+02:002011-06-16T13:41:24.249+02:00Inför nästa resa i Österrike så vet jag vad som gä...Inför nästa resa i Österrike så vet jag vad som gäller; schnitzel hela veckan lång!<br /><br />Inga självdöda fiskar från Neusiedlersee eller copy-cats som sprutar timjan/mynta på händerna på folk!Niklas Jörgensenhttp://winevirtuosity.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-85140047451831181302011-06-16T13:00:48.327+02:002011-06-16T13:00:48.327+02:00Hehe, skön grodslakt. Men du har ju rätt. Allt det...Hehe, skön grodslakt. Men du har ju rätt. Allt det där du skriver om är inte svårt att stöta på när man äter ute i Frankrike, även om man så klart ofta har bra upplevelser också. <br /><br />Serveringstemperaturer slarvas det väl för övrigt rätt duktig med här i Sverige också på många håll? Tar man 400% i påslag för att korka upp en flarra rött skall jag fan inte behöva be om en ishink det första jag gör...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.com