tag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post8455796441830192063..comments2024-02-05T20:07:38.189+01:00Comments on Café Rotsunda: Tre bortamatcher den 19 novemberUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-15270528926785214432010-12-01T20:50:32.535+01:002010-12-01T20:50:32.535+01:00Tack så hjärtligt för ett bra svar, kopierat och s...Tack så hjärtligt för ett bra svar, kopierat och sparat i datorn!<br /><br />/ADAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-71033626297347628362010-11-30T23:39:04.668+01:002010-11-30T23:39:04.668+01:00Hej AD,
Jag vet att jag tjatar om mina chips (van...Hej AD,<br /><br />Jag vet att jag tjatar om mina chips (vanliga saltade chips utan knasiga kryddor) hela tiden - och de är såklart goda till champagne.<br /><br />För mig är chipsen mer av symboliska art. De står för SALT och FETT, två komponenter i maten som gifter sig med vinets torra och syrliga smak, rundar av den lite och lyfter fram lite mer av kroppen och aromen av frukt och jästlagring. <br /><br />Vill man höja ambitionsnivån utan att göra det svårt för sig, kan man spinna vidare på samma smakbalans och välja:<br />- vällagrad hårdost (helst alpost)<br />- fin lufttorkad skinka<br />- elegant salami eller liknande<br /><br />Vill man anstränga sig lite mer:<br />- en toast med anklever och salt<br />- en toast med krabbkött/cr fraiche<br /><br />BRÖDET speglar de lite fylligare champagneras autolytiska aromer. Alltså kan man använda sig av bröd i form av toast, krutonger och panering när man gör smårätter till champagne. <br /><br />Ostron, färska eller pocherade eller i form av en skummande soppa eller sås mixad med lite grädde och smör, speglar vinets fina mineralton (som ofta är en arom av just ostronskal i den kalkrika jorden). <br /><br />Det här var bara några snabba tips. Hoppas att något av dem hjälper dig.CAFÉ ROTSUNDAhttps://www.blogger.com/profile/14260271232163310871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-69493879100213040352010-11-30T23:29:55.596+01:002010-11-30T23:29:55.596+01:00Hej,
jag ska ha en champagneprovning med några vän...Hej,<br />jag ska ha en champagneprovning med några vänner och skulle behöva lite tips på riktigt enkla tilltugg, alltså simplast möjligt men det är ju alltid gott att ha nåt att knapra på efter en stund. Jag vet att du brukar nämna chips så det tänkte jag ha men mer då?<br /><br />Det blir: <br />Bollinger Special cuvée<br />André Clouet Grande Reserve<br />Leclaire-Gaspard Bl de Bl Brut<br />Simonsig Kaapse Vonkel Brut <br /><br />Ber om ursäkt för trådkapninger!<br /><br />/ADAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-87475353642677281672010-11-21T20:22:14.769+01:002010-11-21T20:22:14.769+01:00då blev det ett mer väntat resultat :-)
och tack f...då blev det ett mer väntat resultat :-)<br />och tack för genomköraren :-)<br /><br />-andersAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-79788706333246131122010-11-21T14:53:42.617+01:002010-11-21T14:53:42.617+01:00Hej du,
Ja, det blir sädär ibland när man inte är...Hej du,<br /><br />Ja, det blir sädär ibland när man inte är med i svängarna och har morgongrus i ögonen - jag har naturligtvis skrivit fel på ett av vinerna. <br />Det som var för fylligt och sött vin maträtten, var 2007 Riesling Brand Grand Cru, det mest harmoniska var 2007 Riesling Rangen de Thann Clos Saint Urbain, och inget annat. <br /><br />Nu är det korrigerat. Jag ber om ursäkt för slarvet.CAFÉ ROTSUNDAhttps://www.blogger.com/profile/14260271232163310871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-47017650151876543352010-11-21T14:29:28.053+01:002010-11-21T14:29:28.053+01:00"Av fyra goda rieslingviner var den medelfyll..."Av fyra goda rieslingviner var den medelfylliga och fint frukt- och syrabalanserade 2007 Riesling Brand Grand Cru var den mest harmoniska till maten, medan den torra och lätta 2007 Riesling Clos Windsbuhl var för stram och mineralisk och 2007 Riesling Brand Grand Cru var för fyllig och söt. "<br /><br />hur kan samma vin vara "för fyllig och söt" OCH "den mest harmoniska"???Anonymousnoreply@blogger.com