tag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post7513112471883236028..comments2024-02-05T20:07:38.189+01:00Comments on Café Rotsunda: Middag den 7 juniUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-89956411232453199792009-06-08T22:56:42.464+02:002009-06-08T22:56:42.464+02:00Måns,
Tack! Jag är hungrig och törstig, och älska...Måns,<br /><br />Tack! Jag är hungrig och törstig, och älskar livet kring bordet. Och det gör tack och lov också alla mina vänner, nya som gamla. <br />Välkommen tillbaka hit - det kommer mera.CAFÉ ROTSUNDAhttps://www.blogger.com/profile/14260271232163310871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-74938743910957797482009-06-08T22:55:24.464+02:002009-06-08T22:55:24.464+02:00nB,
Som gammal Österrike-vän har jag också svårt ...nB,<br /><br />Som gammal Österrike-vän har jag också svårt att förstå den ibland uttalade tveksamheten till Österrikes riesling. Visst bottnar den i ren okunskap, och kanske också i den (som jag ser det) "lyckliga" vinskandalen 1985 som tvingade in österrikarna i en ny riktning - och en fantastiskt kvalitetsfrämjande sådan. Men många tvivlare och ännu inte upplysta känner fortfarande denna misstänksamhet.<br />Tack vare steniga jordar (Wachau, Kamptal, Kremstal, och Weinviertel) och även lössjordar (Donauland, m fl) får österrikisk riesling alltid en fin mineralton som inte står tysk riesling efter, och tillsammans med höga och friska syror får österrikarna oftast en mycket fin balans, trots högre alkohol och större torrextrakt. <br /><br />För min del går missionen vidare. Och redan i övermorgon åker jag tillbaka till Österrike för min årliga uppdatering. <br />Det ser jag fram emot!CAFÉ ROTSUNDAhttps://www.blogger.com/profile/14260271232163310871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-89620170027633585982009-06-08T22:45:59.902+02:002009-06-08T22:45:59.902+02:00Zwampen,
Du vet att det finns fler Peter Michael ...Zwampen,<br /><br />Du vet att det finns fler Peter Michael i min vinkällare än svampar kring bordet på Café Rotsunda. Vi gör ett byte - du fixar Zwamp vid bordet, jag fixar Peter Michael på. När kör vi?CAFÉ ROTSUNDAhttps://www.blogger.com/profile/14260271232163310871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-24916343866720725422009-06-08T20:26:30.126+02:002009-06-08T20:26:30.126+02:00Peter Michael´s Mon Plaisir skulle jag kunna gå på...Peter Michael´s Mon Plaisir skulle jag kunna gå på lava för att få dricka igen! Håller med om att detta är en av dom allra bästa Chardonnayerna i Kalifornien tillsammans med Kongsgaard. Monumentalt :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-48219765739737801832009-06-08T18:22:59.735+02:002009-06-08T18:22:59.735+02:00Vilket stim du är inne i - otroligt kul att läsa d...Vilket stim du är inne i - otroligt kul att läsa dina inlägg!<br /><br />/MånsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5402166747900619401.post-30346953159161479402009-06-08T16:48:36.069+02:002009-06-08T16:48:36.069+02:00Zöbinger Heiligenstein Alte Reben är verkligen fan...Zöbinger Heiligenstein Alte Reben är verkligen fantastiskt gott, tyvärr har väl många en avog inställning till riesling från Österrike,med förevändningen att de är för fylliga, extraherade och inte balanserar den ofta något högre alkoholhalten. <br /><br />Nyckeln verkar vara blindprovning, ingen som jag utsatt vinet för hittills, oavsett deras inställning till Österrikisk Riesling har haft några invändningar...nBhttps://www.blogger.com/profile/05560604678658352906noreply@blogger.com